It was about 5:30pm, we arrived at Bas Cuvier from Rocher aux Sabots. I like the fact that one huge area is close to each other. taka and I went to see La Marie-Rose 6a+. I was quite warm after all the sun heat during the day so taka decided to wait until sunsets.
While waiting I hit some climbs there. I repeated Le Nez 6a, which I on-sighted last time, for filming purpose. We also met some English climbers and I had session with them on Nescafé 6a, a slab problem, and sent in few tries.
Close to the sunset, taka tried only few times today and finally sent La Marie-Rose 6a+ with huge crowd. I was so happy to see her sending this super classic problem that was set 40+ years ago. Not just sand bagged but the problem is so techy and difficult.
Rocher aux SabotsからBas Cuvierへ移動。 20分程度で到着できるのがすごい。 17時半、早速La Marie-Rose 6a+をチェックしに行く。 しかし岩は日中で熱せられホテホテ。 日が沈むまで待つことに。
待っている間は英語を話すイギリス人クライマーたちとNescafé 6aをセッション。 英語で会話ができるんでとても楽しいw この課題はスラブ&上部は何もないところを叩く!という構図w 5便ほどで登れたのだが、暑い時にやる課題ではないね・・・、と思った。
日が沈むかなー、という頃、まだ岩は少し暖かい感じだけど、takaはLa Marie-Rose 6a+を打ちはじめる。 数便目でリップに到達 オオオ w(゚o゚*)w そうこうしているうちに手も足もドンドン上がって、見事完登したのだー! すげー イギリス人クライマー皆から歓声&拍手がー おいらもカンドー! と、言ってる暇もなくすぐにダウンクライムw が、おいらと同じ動きでは降りられないみたいなんで、皆から大量のクラッシュパッドを借りてジャンプで降りた・・・ C=(^◇^ ; ホッ!
La Marie by taka |
あの足ツルツルでリーチーな課題を完登したtakaがすごい( ;∀;) takaはやりたくないって言ってたけど無理やり課題を勧めてしまい、はじめは本当に嫌そうにしてたけど、それからチョクチョク通って、天候にも左右されながらも登った。 それまでtakaにはエンクラできなくて本当に申し訳なかったけど、完登、本当におめでとう。 残る最後の日は思う存分登ってね。
夕飯はまたもやGite近くのLe Martingoへ。 祝ってことでもないかもしれないけどChablisをオーダーして飲むが、こりゃーまたウマイことなんの! 食事もフォアグラのサラダとチキンを選んだ。 料理も本当に美味しかった
Celebrated with Chablis |
foie gras salad was great |
bad focusing but it is chicken with mushroom sauce |
Nescafe 6a by Yusuke |
Nescafé 6a -> Redpoint 5 tries
<成果-taka>
La Marie-Rose 6a+
(Higher grade for taka size, it is usually 6a)
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